Kutak za roditelje

Virtualna nastava

Virtualnim učionicama Glazbene škole Ferdo Livadić učenici mogu pristupiti putem aplikacije Microsoft Teams.

Učenici prvih razreda koji dosad nisu koristili svoj AAI@EduHr elektronički identitet (ime.prezime@skole.hr) za Office365 paket (Microsoft Teams i ostali programi) mogu pristupiti virtualnim učionicama prateći sljedeće korake:

 1. Otvoriti stranicu office365.skole.hr
 2. Kliknuti na Aktivacija O365 računa gore desno
 3. Kliknuti na Aktivacija O365 računa dolje lijevo
 4. Upisati svoj AAI@EduHr elektronički identitet (ime.prezime@skole.hr) i lozinku
 5. Prihvatiti Uvjete korištenja – skrolati skroz na dno stranice
 6. Kliknuti na Odvedi me na Office365
 7. Po potrebi (ako sustav zatraži) se ponovno ulogirati
 8. Zatvoriti prozorčiće dobrodošlice
 9. Kliknuti na ikonu Microsoft Teams (plava ikonica sa slovom T) uz lijevi rub ekrana
 10. Kliknuti na Radije koristite web aplikaciju *
 11. Zatvoriti poruke dobrodošlice
 12. Kliknuti na Timovi uz lijevi rub ekrana
 13. U polje Pridružite se timu pomoću kôda upisati kôd za virtualnu učionicu koju ste dobili od nastavnika i zatim kliknuti na Pridruži se timu

* Za svaku sljedeću prijavu u virtualne učionice preporučujemo da koristite aplikaciju Microsoft Teams.

Kliknite ovdje za preuzimanje aplikacije Microsoft Teams.

Učenici koji ne znaju svoju lozinku (ista se koristi za pristup eDnevniku za učenike) trebaju se obratiti razredniku ili administratoru imenika u njihovoj redovnoj školi. U slučaju poteškoća prilikom pristupanja virtualnim učionicama molimo Vas da se obratite nastavniku temeljnog predmeta.

Kako zaštititi djecu na internetu

Djeca, kao najranjiviji korisnici Interneta, mogu biti izložena neprimjerenim sadržajima ili ponašanjima na Internetu i zbog toga im je potrebna potpora odraslih, odnosno roditelja, neovisno o tome što djeca o temi sigurnosti i ponašanja na Internetu često znaju više od samih roditelja.

Program Zaštita sigurnosti djece na Internetu i u svijetu mrežnih tehnologija pokrenut je u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te u partnerstvu s Hrvatskom poštom. Program se provodi već nekoliko godina s ciljem upoznavanja učenka s pravilima ponašanja u virtualnome svijetu i prevencijom elektroničkog nasilja te informiranja o sigurnosti na Internetu. On pruža dodatnu pomoć sustavnom obrazovanju osnovnoškolske djece, uz davanje potrebnih informacija njihovim roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija, u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnoga nadzora odraslih. Više informacija o programu, dostupnim materijalima i aktivnostima potražite na http://bit.ly/HAKOM1.

U cilju edukacije roditelja i djece, HAKOM je pripremio i video o zaštiti djece na Internetu koji je dostupan na poveznici http://bit.ly/HAKOM5, a čija je glavna namjena upućivanje djece o prihvatljivom i odgovornom komuniciranju na Internetu te stvaranju odnosa povjerenja u kojem se djeca odraslima uvijek mogu obratiti ako se zbog korištenja Interneta osjećaju nelagodno, ustrašeno ili ugroženo.

Do sada su na mrežnim stranicama HAKOM-a objavljene i tri brošure koje donose praktične i korisne savjete o opasnostima i sigurnosti na Internetu, zaštiti privatnosti i osobnih podataka, načinima ponašanja i uporabe društvenih mreža. Brošura Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona dostupna je na http://bit.ly/HAKOM4.

Cookie Consent with Real Cookie Banner