Osnovna glazbena škola

U okviru osnovne glazbene škole odvija se prvi stupanj glazbenog školovanja u trajanju od šest godina, tj. šest razreda. Za upis je obvezna provjera glazbenih sposobnosti koja se održava u prostorijama glazbene škole i to u terminima koji se prethodno najavljuju na školskim mrežnim stranicama. Preporuka za upis je 8. ili 9. godina starosti djeteta.

U osnovnoj glazbenoj školi uče se sljedeća glazbala: violina, viola, violončelo, kontrabas, tambure, mandolina, gitara, harmonika, klavir, udaraljke, flauta, klarinet, saksofon, truba, trombon, rog.

Osim nastave glazbala svi učenici osnovne glazbene škole obvezno pohađaju nastavu solfeggia i od trećeg razreda nastavu skupnog muziciranja (zbor ili orkestar), a u šestom razredu – glasovir obvezno za učenike koji žele nastaviti školovanje u srednjoj školi, te teoriju glazbe izborno. Nastava je u glazbenoj školi INDIVIDUALNA i SKUPNA. Individualna je nastava glazbala, dok je skupna nastava solfeggia i skupnog muziciranja.

Nakon svakog završenog razreda osnovnog glazbenog obrazovanja učeniku se izdaje razredna svjedodžba. Po završetku programa osnovne glazbene škole učenici mogu upisati srednju glazbenu školu, uz položen prijamni ispit.

Godišnja participacija troškova školovanja iznosi 260€ koju je moguće plaćati u obročnim ratama. Glazbena škola također nudi kao mogućnost i posudbu instrumenata (osim klavira, orgulja i harmonike), uz mjesečnu naknadu od 12€.

U nastavku pogledajte nastavni plan za osnovnu glazbenu školu.

Nastavni plan za osnovnu glazbenu školu
Cookie Consent with Real Cookie Banner