Instrumenti
Skupno muziciranje
Instrumenti
Skupno muziciranje
Instrumenti
Skupno muziciranje
Instrumenti
Skupno muziciranje
Predmeti
Zbor

Skupno muziciranje

U prve dvije godine učenja, svi učenici glazbene škole upoznaju svoje instrumente i usvajaju način zapisivanja glazbe. U trećoj godini svog glazbenog obrazovanja uključuju se u nastavu skupnog muziciranja - u dječjem zboru ili orkestrima. Muziciranje u skupini je sljedeći i vrlo značajni korak u razvijanju njihovih glazbenih sposobnosti. Učenici se uče uklopiti u veću skupinu, razvijajući osjećaj važnosti svog doprinosa zajedništvu, kao i navikavanja na odgovornost za svoj dio angažmana. Iskustva pokazuju da to prihvaćaju s velikom voljom i da uživaju u vremenu provedenom sa svojim vršnjacima u zajedničkom muziciranju.
Učenici harmonike od trećeg razreda osnovne glazbene škole pa do završetka školovanja planom i programom Ministarstva obrazovanja Republike Hrvatske OBVEZNI su pohađati nastavu zbora. U osnovnoj školi to je dječji, a u srednjoj školi mješoviti zbor. Pjevaju se višeglasne skladbe iz bogate zborske literature primjerene njihovom uzrastu. Ukoliko se skupi dovoljno učenika i slože se ostale okolnosti za formiranje orkestra harmonika, za njih će se organizirati pohađanje harmonikaškog orkestra. O tome će učenici naravno biti pravovremeno obaviješteni, a ako tog orkestra škola nema, pohađaju nastavu zbora.

Tamburaški ansambl

Tamburaški ansambl GŠ Ferdo Livadić djeluje devet godina, ali iza sebe ima već velik broj značajnih nastupa i koncerata u zemlji i izvan nje.
TA bilježi šest prvih, jednu drugu i dvije apsolutne nagrade na državnom natjecanju učenika i studenata glazbe u kategoriji ansambli ( 5 - 12 članova ).
Nastupaju i na Međunarodnom natjecanju glazbene mladeži Lions u Rijeci, otkuda nose nagradu za najbolju izvedbu hrvatskog skladatelja.
Također sudjeluju na Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku, gdje su osvojili tri zlatne plakete "Tambura Paje Kolarića".
Na spomenutom festivalu 2012. god. apsolutni su pobjednici u kategoriji sa osvojenih 99 bodova. Zahvaljujući tom izvrsnom rezultatu, dirigentica Petra Vojvodić je, uz Marinu Kopri, proglašena za najuspješnijeg dirigenta Festivala.
Uz nastupe po gradovima Republike Hrvatske, učenici koji sudjeluju u radu TA rado pamte i brojne nastupe u Sloveniji i Italiji.
Dirigentica Tamburaškog ansambla GŠ Ferdo Livadić od šk. god. 2016./17. je Marija Šerić Dudjak, prof.

 
 
naslovna   |   djelatnici   |   odjeli   |   nastava   |   upisi   |   galerija   |   uvjeti korištenja   |   pravila privatnosti   |   o kolačićima Studio Imago