Instrumenti
Skupno muziciranje
Instrumenti
Skupno muziciranje
Instrumenti
Skupno muziciranje
Instrumenti
Skupno muziciranje
Predmeti
Zbor

ZBOR

Zbor je oblik skupnog muziciranja učenika glazbene škole, obvezan za: učenike od 3. do 6. raz. osnovne škole (glavni predmet: klavir, gitara, udaraljke, harmonika), učenike 1. i 2. raz. pripremnog stupnja (svi osim onih koji pohađaju nastavu orkestra), učenike od 1. do 4. raz. srednje škole (glavni predmet: teorija, klavir, gitara, solo pjevanje – osim u 1. polugod.1. raz. pripremne, i ostale koji ne pohađaju nastavu orkestra ili komornog muziciranja).

U Glazbenoj školi Ferdo Livadić djeluju tri sekcije zbora: dječji, mješoviti i ženski komorni zbor. Zborske probe održavaju se dva puta tjedno, a raspored proba i nastupa (dodatnih proba) je mjesec dana unaprijed oglašen na oglasnoj ploči. Voditelj Dječjeg, Ženskog komornog i Mješovitog zbora je prof. Adam Vidović.

Prednosti nastave zbora, osim stjecanja vještine pjevanja, tj. razvoja vokalnotehničkih sposobnosti učenika, točnosti intonacije, ritma, pjevanja višeglasja, te obogaćivanja repertoara i općeg znanja o glazbi su i: društvena uloga zbora (socijalizacija, nova prijateljstva, poštovanje autoriteta, razvoj tolerancije i snalaženja u većoj grupi djece/mladih različitog uzrasta okupljenih oko istog zadatka, tj. timski rad), razvoj koncentracije i samokontrole, razvoj komunikativnosti, strpljivosti, kreativnosti, improvizacije, pamćenja, razumijevanja teksta i konteksta (pjevaju se tekstovi na hrvatskom, ali i stranim jezicima), samopouzdanja (nastupi, soliranja na probama i nastupima), pa čak i higijene (u okviru radnog prostora za probe, ali i koncertnih prostora).

Zborske sekcije redovito pripremaju godišnje nastupe u okviru: javnih satova, internih i javnih priredbi škole ili grada, samostalnih koncerata u Samoboru, kao i na gostovanjima (smotre, koncerti, misna slavlja i drugo.). Uz zbor često nastupaju solisti i korepetitori iz redova učenika i profesora Glazbene škole, kao i gostujući solisti i ansambli, te bivši učenici škole.

 
 
naslovna   |   djelatnici   |   odjeli   |   nastava   |   upisi   |   galerija   |   uvjeti korištenja   |   pravila privatnosti   |   o kolačićima Studio Imago