Info
Instrumenti
Skupno muziciranje
Info
Instrumenti
Skupno muziciranje
Info
Instrumenti
Skupno muziciranje
Info
Predmeti
Zbor
Info
Info
Instrumenti
Info
Info

Skupno muziciranje

Gudački orkestar

Već sam naziv govori nam da se susrećemo sa skupinom glazbenika organiziranim u sastav koji čine gudački instrumenti. To su violina, viola, violončelo i kontrabas. Orkestar predstavlja jedan od najljepših oblika muziciranja  jer u sebi okuplja radost skupnog muziciranja, skupljanje novih znanja i, prije svega, druženje. Da je tomu tako dokazuju naši nastupi u sklopu priredaba glazbene škole. Pozdravljamo i veselimo se svim budućim članovima našeg gudačkog orkestra.

VODITELJ GUDAČKOG ORKESTRA - MLAĐEG I STARIJEG
Adam Vidović, prof.

Tamburaški ansambl

Tamburaški ansambl GŠ Ferdo Livadić djeluje devet godina, ali iza sebe ima već velik broj značajnih nastupa i koncerata u zemlji i izvan nje.
TA bilježi šest prvih, jednu drugu i dvije apsolutne nagrade na državnom natjecanju učenika i studenata glazbe u kategoriji ansambli ( 5 - 12 članova ).
Nastupaju i na Međunarodnom natjecanju glazbene mladeži Lions u Rijeci, otkuda nose nagradu za najbolju izvedbu hrvatskog skladatelja.
Također sudjeluju na Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku, gdje su osvojili tri zlatne plakete "Tambura Paje Kolarića".
Na spomenutom festivalu 2012. god. apsolutni su pobjednici u kategoriji sa osvojenih 99 bodova. Zahvaljujući tom izvrsnom rezultatu, dirigentica Petra Vojvodić je, uz Marinu Kopri, proglašena za najuspješnijeg dirigenta Festivala.
Uz nastupe po gradovima Republike Hrvatske, učenici koji sudjeluju u radu TA rado pamte i brojne nastupe u Sloveniji i Italiji.
Dirigentica Tamburaškog ansambla GŠ Ferdo Livadić od šk. god. 2016./17. je Marija Šerić Dudjak, prof.

 
 
naslovna   |   djelatnici   |   odjeli   |   nastava   |   upisi   |   galerija   |   izjava o kolačićima Studio Imago