Instrumenti
Skupno muziciranje
Instrumenti
Skupno muziciranje
Instrumenti
Skupno muziciranje
Instrumenti
Skupno muziciranje
Predmeti
Zbor

Kolektiv GŠ Ferdo Livadić šk. god. 2015.-16.

Na Odjelu za glasovir i udaraljke Glazbene škole “Ferdo Livadić” učenici uče svirati klavir i udaraljke.

Učenici koji žele učiti neki od tih instrumenata prije početka školovanja pristupaju prijemnom ispitu na kojem stručnjaci - učitelji glazbene škole - procjenjuju njihove sposobnosti. Pored glazbenih, uočavaju se i neke druge odlike koje učeniku pomažu da bolje napreduje u učenju sviranja nekog instrumenta.

Uočeno je dugogodišnjim iskustvima da je za učenje klavira, na primjer, važno da učenik ima dobre sposobnosti iz matematike jer je “matematički” način razmišljanja jako srodan onom kod učenja sviranja klavira. Pored toga, neophodno je imati klavir ili pijanino kod kuće. Ne preporučaju se elektronski instrumenti poput električnog klavira, klavinove, sintesajzera i sličnih instrumenata jer dobivaju zvuk na potpuno drugačiji način pa se učenik i ne znajući privikava na način sviranja koji mu ne omogućava dovoljno brz napredak. Najpogodnija dob za početak učenja sviranja klavira u glazbenoj školi je 8 godina, iako ga mogu početi učiti i nešto mlađi i stariji.

Kod sviranja udaraljki najneophodniji je osjećaj za ritam, pokretnost i dobra sposobnost usklađivanja pokreta kao i brzi refleksi. Ukoliko vaše dijete voli dinamičnost i živahno je, udaraljke će mu se svidjeti! Možemo početi učiti svirati udaraljke od 8 godina nadalje, pa čak postoji mogućnost da se uključe i nešto stariji, oni u tinejdžerskom uzrastu. U glazbenoj školi se uči svirati cijeli niz različitih udaraljki pa ih učenici u početku uglavnom ne trebaju imati kod kuće i dolaze vježbati sviranje u školu.

Djelatnici Odjela za glasovir i udaraljke:

GLASOVIR
Silvija Kalšan, prof. mentor, pročelnik
Antonija Kosić, prof.
Tina Klak, prof. mentor
Lucija Stanec Ban, prof.
Carmen Stepić, prof. mentor
Jadranka Tikvica, prof. mentor
Marijeta Tišlar, prof. mentor
Željka Vojvoda, prof.
Nataša Milić, prof.
Sven Brajković

UDARALJKE
Goran Gorše, prof. savjetnik (biografija / PDF, 72 kB)

 
 
naslovna   |   djelatnici   |   odjeli   |   nastava   |   upisi   |   galerija   |   uvjeti korištenja   |   pravila privatnosti   |   o kolačićima Studio Imago